Ekokaarina Oy lyhyesti

Ekokaarina perustettiin ry-muotoisena vuonna 2004 pääsääntöisesti sähkö- ja elektroniikkaromun kierrätysliiketoiminnan yhteyteen. Ekokaarina ry muuttui Ekokaarina Oy:ksi vuonna 2011. Yhtiöllä oli kolmevuotinen korjaustaloushanke osana valtakunnallista Työpankki – toimintaa.  Muovin kierrätyksessä olimme mukana ensimmäisten joukossa.  Keväällä 2018 omistus siirtyi kokonaan yksityiseen omistukseen.

Ekokaarina Oy on ollut kehityksen kärjessä liittyen niin ympäristöasioiden kuin yhteiskunnallisen tasa-arvon kehittämiseen liittyen. 2000-luvun alkupuolella Ekokaarinalle myönnettiin Suomen yhtenä ensimmäisenä kolmannen sektorin toimijana ISO 14001 ympäristösertifikaatti. Omistajavaihdosten myötä sertifikaattia ei enää ole, mutta yli kymmenen vuoden sertifiointikäytäntöjen perinne elää yhä Ekokaarina Oy:n toiminnoissa: kaikki toiminnot läpivalaistaan avoimuuden periaatteella, dokumentoidaan ja ympäristön hyväksi tehtävät toiminnot ovat laatujohtamisen mukaisesti järjestetty.

Vuonna 2011 Ekokaarina / Kaarinan kierrätyskeskus valittiin Kaarinassa asiak-kaiden toimesta kaupungin parhaaksi yritykseksi.  Vuonna 2015 Ekokaarina Oy:lle myönnettiin myös yhteiskunnallisen yrityksen status. Ekokaarina Oy sai sen tunnustuksena yhteiskunnallisen hyvän tuottamisesta. Jo tätä ennen Ekokaarina Oy:llä oli sosiaalisen yrityksen status.

Nykyinenkin Ekokaarina Oy noudattaa yhteiskunnallisen yrityksen toiminta-filosofiaa. Näin edistämme pitkäaikaistyöttömien, vaikeasti työllistyvien, vajaakuntoisten sekä syrjäytymisvaarassa olevien ihmisten yhteiskunnallista asemaa. Olemme mukana kehittämässä ja luomassa yksilöllisiä kehityspolkuja työllistymiseen, koulutukseen sekä osallisuuden kasvattamiseen.

Ekokaarina on ollut mukana kehittämässä EU -rahoitteisten projektien kautta myös kansainvälisellä tasolla kolmannen sektorin työntekijöiden ja niissä työskentelevin tukityöllistettyjen osaamista, kehitysedellytyksiä ja ammatillisen profiilin nostamista koko 2010 – luvun. Pääset lukemaan, tutustumaan ja halutessasi kopioimaan niissä työstettyjä materiaaleja Projektit – sivulla.

 
 
   

EKOKAARINA OY
Voudinkatu 3
20780 KAARINA
050-472 5555
info@ekokaarina.fi

   
 
© Webdesign Copyright Ekokaarina Oy / Antti Numminen 2018 -2019
© Text Content: Jukka Niskala / Juha Palin